یکی از بیماری های عفونی تخصصی فوق برای کودکان گفت: بیماران آنفلوانزای پنج تا شش روز می توانند مسری باشند.
دکتر جبارعلی صفایی با اشاره به شیوع آنفلوآنزا همه ساله در فصل پاییز گفت: در دو سال گذشته به دلیل شیوع ویروس کرونا و استفاده مردم از ماسک و فاصله گذاری اجتماعی این بیماری تا حدودی کاهش یافته است. اما متاسفانه امسال به دلیل کاهش استفاده از ماسک، دوباره شاهد شیوع این بیماری هستیم.
وی افزود: هر ساله نوعی از این ویروس شیوع می یابد و از این رو هر ساله نوعی واکسن برای مقابله با آن ساخته می شود و لازم است افراد و به ویژه گروه های در معرض خطر هر ساله واکسن جدید آنفلوانزا را دریافت کنند.
صفایی با بیان اینکه تشخیص آنفولانزا از سرماخوردگی و کرونا سخت است، گفت: با توجه به اینکه آخرین سویه کرونا – آمیکرون – شباهت زیادی به علائم سرماخوردگی و آنفولانزا دارد، تشخیص این سه مورد بسیار مشکل است، اما با مشاهده برخی علائم، تا حدی ممکن است، او متوجه شد که فرد از چیزی رنج می برد.
وی افزود: برخی علائم عمدتاً در بیماران آنفولانزا مشاهده می شود که در افراد مبتلا به میکرونوز و سرماخوردگی به ندرت مشاهده می شود که تب بالا، بدن درد و دردهای عضلانی به ویژه در ناحیه پاها از جمله آنهاست.
وی افزود: علائمی مانند کسالت و سردرد در افراد مبتلا به آنفلوآنزا بیشتر است.
فوق تخصص عفونی اطفال خاطرنشان کرد: با توجه به سختی تشخیص کرونا، سرماخوردگی و آنفولانزا به افراد توصیه می شود در صورت مشاهده علائمی شبیه سرماخوردگی با پزشک مشورت کرده و از ماسک در محیط استفاده کنند.
صفایی گفت: خوشبختانه آنفولانزا نسبت به آمیکرون شیوع کمتری دارد، بنابراین نیازی به قرنطینه نیست، اما افراد باید از ماسک در محیط استفاده کنند و فاصله لازم را با اعضای خانواده رعایت کنند.
وی افزود: شدت علائم آنفولانزا معمولاً بین پنج تا شش روز است و ویروس آنفلوآنزا در این مدت می تواند به دیگران سرایت کند، بنابراین در این مدت افراد مبتلا باید حتما از ماسک استفاده کنند و فاصله اجتماعی را با دیگران رعایت کنند.
صفایی با تاکید بر لزوم تزریق واکسن آنفولانزا به ویژه برای گروه های در معرض خطر، گفت: از جمله گروه های در معرض خطر این بیماری کودکان زیر شش سال، سالمندان بالای 65 سال، زنان باردار، افراد دارای بیماری های زمینه ای و افراد دارای معلولیت هستند. او گفت که سیستم امن است.
وی افزود: علاوه بر این باید کادر بهداشتی و درمانی و خانواده های بیماران به ویژه بیماران مبتلا به سرطان نیز این واکسن را تزریق کنند.