درگیریهای خشونتآمیز مجدد بین گروههای مسلح غیردولتی و نیروهای دولتی باعث بروز آخرین وضعیت اضطراری شده است و 300000 نفر مجبور به ترک خانههای خود در استان کیوو شمالی شدند. تنها در فوریه.
به گفته آژانس پناهندگان سازمان ملل، UNHCR، دیگری 20000 نفر در ابتدای هفته فرار کردند و نزدیک به 50000 نفر از منطقه کیچانگا در قلمرو ماسیسی در هفته 17 فوریه آواره شدند.
بازماندگان
“غیرنظامیان همچنان به پرداخت هزینه ها ادامه می دهند قیمت سنگین و خونین متیو سالتمارش، سخنگوی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، گفت: درگیری، از جمله زنان و کودکانی که به سختی از خشونت در امان ماندهاند و اکنون در فضای باز، در مکانهای سازمانیافته یا سازمانیافته، خسته و آسیب دیده میخوابند.»
تیم های کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در محل گزارش دادند شهادت های هولناک از نقض حقوق بشر در مناطق آسیب دیدهسخنگوی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل (UNHCR) ادامه داد: به ویژه در مناطق روتسشورو و ماسیسی، از جمله قتل های خودسرانه، آدم ربایی، اخاذی و تجاوز جنسی.
کمبود منابع
شرایط برای کسانی که به مکانهای خودجوش یا سازمانیافته میرسند، وخیم است، که آژانس پناهندگان سازمان ملل گفت که اکنون تحت فشار هستند.
افزایش مجدد خشونت در شرق جمهوری دموکراتیک کنگو از مارس سال گذشته بیش از 800000 نفر را آواره کرده است، از جمله به سمت استان های کیوو جنوبی و ایتوری.
بیش از 130 گروه مسلح در مرز فعالیت می کنند بین DR کنگو و رواندا، از جمله شبه نظامی M23که در گذشته نیروهای دولتی و مأموریت حافظ صلح سازمان ملل متحد در این کشور، مونوسکو را هدف قرار داده است.
توافق آتش بس M23 که هفته گذشته میانجی گری شد و قرار بود از روز سه شنبه آغاز شود، محقق نشد.
افزایش مجدد خشونت در این منطقه از مارس سال گذشته بیش از 800000 نفر را آواره کرده است، از جمله به سمت استان های کیوو جنوبی و ایتوری.
ایستاده توسط
در جاهایی که دسترسی اجازه میدهد، تیمهای کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل برای ارائه مشاوره روانی اجتماعی و حمایت اجتماعی برای کسانی که از آنچه که شاهد یا متحمل شدهاند آسیب دیدهاند، مستقر میشوند.
کمکهای بشردوستانه همچنان هشدار دادهاند که علیرغم «تمام تلاشها» برای ارائه حفاظت و کمک به آوارگان نزدیک گوما، مرکز استان نورد کیوو، دسترسی به امداد همچنان پیچیده است زیرا مسیرهای اصلی اغلب به دلیل درگیریهای مداوم غیرقابل دسترس شدهاند.
بیشتر از 5500 نفر نیز از مرز عبور کرده و وارد کشور همسایه رواندا شده اند از ژانویه، و بیشتر 5300 به اوگاندا در حالی که ناامنی و خشونت همچنان مناطق مرزی را ویران می کند.
دعوا را متوقف کنید
کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد به شدت درخواست خود را از همه بازیگران در شرق جمهوری دموکراتیک کنگو برای توقف این جنگ تکرار می کند خشونتی که تلفات زیادی را به همراه دارد این آژانس در بیانیه ای اعلام کرد که بر جمعیت غیرنظامی.
جمهوری دموکراتیک کنگو بزرگترین بحران آوارگی داخلی در آفریقا است 5.8 میلیون نفر آواره داخلی، عمدتا در شرق کشور است. همچنین میزبان بیش از یک میلیون پناهنده از کشورهای همسایه است.
همچنین یکی از کمهزینهترین عملیات UNHCR در سراسر جهان است. برای سال 2023، کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل 232.6 میلیون دلار درخواست کرده است برای کمک به آوارگان داخلی و پناهندگان در DRC. از امروز، عملیات DRC تنها هشت درصد تامین مالی شده است.